Duurzaamheid & Innovatie

Duurzaamheid: uitdagingen en kansen

Bij Arcturus willen we het verschil maken. Goed zijn en goed doen. In ons werk, voor onze klanten, onze collega’s en de maatschappij. Uitdagingen die op ons afkomen, zoals het veranderende klimaat, sociale ongelijkheid en de behoefte aan transparante bedrijfsvoering vragen om een proactieve aanpak. Door samenwerking, kennisdeling en innovatie kunnen we belangrijke duurzame stappen zetten. Doet u mee?

Duurzaamheid leidt tot verplichtingen, kansen en uitdagingen. Zo zien wij dat. De SDG’s (Sustainable Development Goals) en de ESG-thema’s (Environmental, Social, Governance) spelen een steeds grote rol in het risicobeheer, de strategische beslissingen en het imago van financiële instellingen. Daarbij worden de rapportageverplichtingen op het gebied van duurzaamheid – en naar aanleiding daarvan de externe transparantie – steeds stringenter. Er komt heel wat op u af, Arcturus maakt het voor u inzichtelijk en behapbaar.

Arcturus als duurzaamheidspartner

w

Kennisdeling

Wij dragen bij aan het thema duurzaamheid in het algemeen en klimaatverandering in het bijzonder door het faciliteren van de dialoog, waarbij grote en kleine verzekeraars met elkaar in gesprek gaan, kennisdelen en samen verder komen.

l

Beproefd plan van aanpak

Met een beproefd plan van aanpak ondersteunen we onze klanten duurzame stappen te zetten, waar wij al wat wegwijzers hebben klaargezet. Door te experimenteren en te leren, door ambities uit te spreken, actie te ondernemen en vanuit daar steeds een stap verder te gaan. We geven inzicht in wat u moet doen en gaan vooral in op de vraag hoe u dat dan kan doen.

Ontwikkeling technologie

Onze expertise zetten we in om technologie te ontwikkelen als een krachtig instrument om bedrijven met op maat gemaakte oplossingen te ondersteunen. Bijvoorbeeld het uitvoeren van (dubbele) materialiteitsanalyses: welke impact heeft klimaatverandering op welk onderdeel van uw verzekeringsportefeuille? En de invulling van vereisten voor verplichte duurzaamheidsrapportages, zoals de CSRD en de Solvency II ‘green’ QRT’s.

Integrale aanpak

We volgen de ontwikkelingen op de voet en integreren de compliance vereisten vanuit een operationeel perspectief. Met een integrale aanpak houden we alle nieuwe wetgeving voor u behapbaar. Dit verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening en verlaagt voor u de kosten van de noodzakelijke duurzaamheidstransitie.

Tools om de impact van klimaatrisico's te modelleren

Arcturus biedt op maat gemaakte modellen voor verzekeraars, die premiestelling mogelijk maken en inzicht verschaffen in catastroferisico’s. Zo hebben wij bijvoorbeeld modellen ontwikkeld om overstromings-, natuurbrand- en hagelrisico’s te kwantificeren. Onze aanpak combineert actuariële technieken voor het beoordelen van meteorologische risico’s met bewezen methoden voor het inschatten van schadekosten. Door risicoscores af te leiden en deze te koppelen aan objecten, kan vanuit duurzame productontwikkeling worden bijgedragen aan risicobewustwording bij polishouders en preventie van risico’s.

De verantwoordelijkheid om duurzaamheid door de hele keten – van leverancier tot polishouder – te verankeren, ligt bij ons allemaal. Samen werken we aan een duurzame toekomst, waarbij we als sector en als individueel bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen en delen. Zo werken we samen aan een betere wereld voor iedereen.

Patrick Dannenburg - Partner Arcturus

Wat doet Arcturus nog meer?

In alles wat we doen is duurzaamheid het uitgangspunt. In onze bedrijfsvoering werken we aan het verduurzamen van de organisatie, met aandacht voor het verbeteren van afvalmanagement, hybride werken, schonere reisbewegingen, duurzamer inkopen, aandacht voor werkgeluk & vitaliteit van medewerkers, een inclusief personeelsbeleid en energiebesparing.

 

Weten wat Arcturus voor u kan betekenen?

Wilt u meer weten over hoe dat werkt en wat wij als Arcturus kunnen betekenen voor uw bedrijf. Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op  om uw mogelijkheden te bespreken.

Laat een bericht achter